Hoe werken startkabels

Elke auto gebruikt een vorm van motor om zich voort te Booster_cablesbewegen, maar hoe zit dat eigenlijk met het aanzetten van die motor. Deze wordt aangedreven door een kleine startmotor die een vliegwiel aandrijft. Deze startmotor heeft op zijn beurt weer elektriciteit nodig van de accu in de auto. Is deze accu leeg dan start de auto niet. Dus moet deze altijd genoeg energie hebben voor de startmotor.

Als altijd is een accu een batterij met plus en min polen en zodoende moet deze altijd correct aangesloten zijn. Dit geld ook voor de startkabels wanneer de accu leeg is. Want verkeerd gebruik kan schade ontstaan aan vele elektronica aanwezig in de auto. Wanneer je startkabels aansluit, gebruik dan goed dikke koperen kabels zodat warmteproductie geen probleem is. Sluit eerst de pluspool aan op de lege / te helpen auto en daarna die van de helpende auto, dit is de rode kabel. Dit proces herhaal je op de massa oftewel het motorblok, eerst de lege / te helpen auto en daarna de helpende auto, met de zwarte kabel.

Start de helpende auto en laat deze in de vrij met verhoogd toerental draaien voor een aantal minuten. Nu kan je de lege auto starten en deze samen met de hulp auto ongeveer 5 minuten simultaan in de vrij draaien. Wanneer de tijd om is en je er zeker van wil zijn dat er geen elektronica beschadigt, is het verstandig om tijdelijk achterruitverwarming en blower aan te zetten bij beide auto’s. Haal de kabels nu los in de omgekeerde volgorde dan dat ze zijn vastgemaakt. En ga een klein halfuurtje met de gevulde accu rijden.

Heeft u meer informatie nodig? Neem gerust contact op!